TT-Sport

Historiskt racinglopp - mitt i New York

TT-Sport

Helgens deltävling i formel E, elbilarnas motsvarighet till formel 1, är historisk. Det är första gången ett racinglopp körs mitt i New York, närmare bestämt i Brooklyn. Svenske Felix Rosenqvist gick poänglös från det första racet under lördagen, där britten Sam Bird tog den historiska segern.(TT)

Artikeln publicerades 16 juli 2017.

Helgens deltävling i formel E, elbilarnas motsvarighet till formel 1, är historisk. Det är första gången ett racinglopp körs mitt i New York, närmare bestämt i Brooklyn.

Svenske Felix Rosenqvist gick poänglös från det första racet under lördagen, där britten Sam Bird tog den historiska segern. Rosenqvist, som inledde dagen med snabbaste träningstid, fick ett tufft utgångsläge efter en kvalmiss och startade från 17:e plats.

"Den här banan är väldigt, väldigt lurig, men det är ingen ursäkt och jag får helt enkelt lära mig av det här. Det är sådant som tyvärr händer ibland. Vi hade i alla fall farten för att både ta pole och vinna här idag, och det är självklart positivt", säger han i ett pressmeddelande.

Felix Rosenqvist är kvar på tredje plats i formel E-sammandraget och tävlingarna fortsätter i New York under söndagskvällen svensk tid.