Higuaín sköt Napoli i topp

Det gick snabbt när Napoli tog över som tabelletta i Italien. Sedan gjorde skyttekungen Gonzalo Higuaín ytterligare ett mål och blev stor hjälte i seriefinaldramat mot Inter, 2-1. Tre lag gjorde upp om serieledningen i den italienska ligafotbollen när den 14:e omgången avslutades med två matcher.(TT)
Publicerad 30 november 2015

Tre lag gjorde upp om serieledningen i den italienska ligafotbollen när den 14:e omgången avslutades med två matcher.

Fiorentina, tabelltrea inför måndagen, fick första chansen men snubblade borta mot Sassuolo, 1-1, trots ett tidigt ledningsmål.

Sista paret ut var Napoli, tvåa inför omgången, och ledande Inter.

Det smällde direkt. Efter en minut gick Gonzalo Higuaín upp i ensam skytteligatopp (elva mål) och gav Napoli ledningen. Argentinaren vände snabbt och slog på halvvolley in bollen intill första stolpen.

När sedan japanen Yuto Nagatomo drog på sig två gula kort på nio minuter och Inter reducerades till nio utespelare var det stor fördel Napoli. Ännu större blev den när Higuaín gjorde sitt tolfte mål för säsongen, 2-0, men avgjort var det inte.

I den 67:e minuten reducerade serben Adem Ljajic till 1-2 och i den fjärde tilläggsminuten tog Napoli-målvakten Pepe Reina hjälp av båda sina stolpar, först på Stevan Jovetics nick och sedan på João Mirandas försök, för att försvara serieledningen.

Napoli toppar tabellen en poäng före Inter och två före Fiorentina.