Hertl snuvade Ovetjkin i målfest

Alexander Ovetjkins hattrick hjälpte inte. Stanley cup-mästaren Washington förlorade hemma mot San Jose med 6-7 sedan en annan tremålsskytt - Tomas Hertl- avgjort på övertid. Krismötet efter fem raka förluster fick ingen effekt.(TT)
Publicerad 23 januari 2019

Krismötet efter fem raka förluster fick ingen effekt. Det blev även en sjätte i förlustsviten, den längsta på fem år för Washington.

””

Matchen stod länge och vägde, med visst övertag för Washington.

San Jose inledde visserligen med mål, publiken hann knappt sätta sig innan Joe Pavelski hittat nätet. Då hade det gått tolv sekunder av matchen.

"Galen match"

Men Washingtons ryske superstjärna Alexander Ovetjkin tog vara på en retur och satte 1-1, André Burakovsky gjorde sitt sjätte mål för säsongen och matchen såg ut att gå hemmalagets väg. Inte minst när Ovetjkin gjorde 6-4 sex minuter in i tredje perioden.

Då hade de inte räknat med Tomas Hertl, som med ett mål dittills knappt vaknat. Först satte han 5-6, därefter passade han Evander Kane som kvitterade med sekunden kvar av tredje perioden.

Hertls avgörande kom knappt två minuter in i förlängningen. Efter ett snyggt anfall där han och kedjekompisen Logan Couture passade sig igenom Washingtons försvar kunde Hertl sätta pucken i nät från ett par meters håll.

””

Erik Karlsson spelade inte för San Jose. Stjärnbacken har en skada på underkroppen och det är tveksamt om han kan spela i helgens All star-matchande.

Konstmål av Backlund

Calgaryforwarden Mikael Backlund avgjorde matchen mot Carolina med ett konstmål.

Bara 15 sekunder in i övertiden satte Backlund 3-2-målet genom en dragning från backhand till forehand och därefter ett snabbt skott.

””

Passningen kom från svenske kollegan Elias Lindholm. Det var Backlunds tolfte mål den här säsongen och han fick även en assist i matchen. Oliver Kylington gjorde Carolinas första mål.

Calgary har nu vunnit åtta av de nio senaste matcherna och toppar Western Conference med sex poäng före San Jose.