TT-Sport

Herning första stoppet i dressyrens världscup

TT-Sport Artikeln publicerades

Tinne Vilhelmson Silfvén med Don Auriello och Rose Mathisen med Zuidenwind är svenska ekipage när dressyrens världscup inleds för säsongen i Herning, Danmark. Målet är - precis som för hoppryttarna - världscupfinalen i Göteborg 3-7 april 2019.(TT)

Senast finalen arrangerades på hemmaplan var för två år sedan och då kom Vilhelmson Silfvén tvåa bakom nederländaren Hans Peter Minderhoud.

"Herning är en bra tävlingsplats. Jag var där med Paridon Magi förra året. Jag ser verkligen fram emot världscupen den här säsongen", säger dressyrveteranen i ett pressmeddelande.

I Herning kör Vilhelmson Silfvén den kür hon red med "Anton", som Don Auriello också kallas, under OS i Rio de Janeiro. Det till musik av gruppen Beach Boys "Good vibrations".

Rose Mathisen och Zuidenwind har också en svår och tuff kür.

En nyhet för den här säsongen är att ett kortare GP-program testas på Olympia, London. Ett pilotprojekt som testas under två år. Programmet är fem minuter långt, musiken väljs till varje ryttare av en professionell musikdirektör och ska spegla ekipagets karaktär.

Publiken ska få vara med och betygsätta ritterna.