Steen dubbel målskytt

De svenska stjärnorna fortsätter att göra mål i NHL-slutspelet. Alexander Steen gjorde dubbla när hans St Louis vann med 6-1 mot Dallas. St Louis leder efter segern med 2-1 i kvartsfinalserien.(TT)
Publicerad 4 maj 2016

St Louis leder efter segern med 2-1 i kvartsfinalserien.

Matchen inleddes med mål av Dallas Colton Sceviour efter fyra minuter, med assist av Johnny Oduya, men sedan var det St Louis för hela slanten.

Steen var framme snabbt och replikerade till 1-1, och gjorde också matchens 5-1-mål, 18.06 in i andra perioden.

Han är därmed uppe i tre mål under slutspelet.

Forsberg målskytt

Nashville tog en viktig seger mot San Jose med 4-1. I matchserien leder San Jose med 2-1.

Filip Forsberg gjorde sitt andra mål under NHL-slutspelet, 15.49 in i tredje perioden, matchens sista mål. Innan dess hade Mattias Ekholm passat fram till James Neal som slog in 1-1 i numerärt överläge, 5.11 in i andra perioden, ett mål som vände matchen.

I mötet mellan NY Islanders och Tampa Bay utsågs Tampas back Victor Hedman till en av matchens bästa spelare.

Han gjorde ett mål och passade fram till två, bland dem Brian Boyles 5-4 i förlängningen.

””

"Grymt viktigt"

Matchen böljade fram och tillbaka med tre oavgjorda perioder.

I andra gav Hedman laget ledningen med sitt andra mål under NHL-slutspelet.

Och det var Hedman som i tredje perioden passade fram till Nikita Kutjerovs viktiga 4-4, med bara 39 sekunder kvar av matchen. Tampa tvingade därmed fram en förlängning.

Tampa leder nu kvartsfinalserien i NHL-slutspelet med 2-1 i matcher.