TT-Sport

Firmino Liverpools hjälte

TT-Sport Artikeln publicerades

Liverpool ser ut att mena allvar i Champions League även i år. Dramatiska 3-2 hemma mot Paris SG i säsongspremiären vittnar om att en ny rolig säsong i mästarturneringen står för dörren för de rödklädda.(TT)

I våras tog sig Liverpool hela vägen till final i Champions League, där Real Madrid till sist blev en övermäktig motståndare.

Den framgången ser inte ut att ha varit en engångsföreteelse.

För nu i höst har Liverpool inlett ligaspelet med fem raka segrar, och när Champions League på tisdagskvällen startade om visade engelsmännen direkt att de är att räkna med även den här säsongen.

Men det blev onödigt spännande.

Hade full kontroll

För först i den 90:e minuten kunde inbytte Roberto Firmino - som de senaste dagarna haft problem med en ögonskada - sätta avgörande 3-2. Efter en hörna fick Firmino bollen ute till höger i straffområdet. Brasilianen bjöd på en läcker skottfint, och placerade sedan elegant in bollen vid den bortre stolpen.

Knappt tio minuter tidigare var det nog ingen på Anfield som trodde att det skulle bli så dramatiskt. Liverpool hade 2-1 på resultattavlan och kontrollerade händelserna fullständigt.

Då, från mer eller mindre ingenting, stack PSG upp och via stjärnfirman Neymar/Kylian Mbappé var den oväntade kvitteringen ett faktum. Men Liverpool visade styrka och grävde alltså fram ett avgörande.

– Jag är jätteglad att vi vann. Det var tre viktiga poäng. Vi mötte ett bra lag, så jag är jättenöjd att vi vann, säger Liverpoolbacken Virgil van Dijk till Viasat.

I grupp C:s andra match spelade Röda Stjärnan från Belgrad och Napoli 0-0.

Hattrick av Messi

Tidigare på tisdagskvällen klev Barcelona - och Lionel Messi - in i turneringen. Den spanska storklubben hade inga som helst problem att avfärda nederländska PSV. Messi svarade för tre av målen i 4-0-krossen. I samma grupp vände Inter 0-1 till 2-1 hemma mot Tottenham. Uruguayanen Matías Vecino satte det avgörande målet för italienarna i den 90:e minuten.

– Det här är exakt vad supportrarna vill se. Laget stod för en grymt bra match, säger Inters tränare Luciano Spalletti.