TT-Sport

0-3-förlust för danska "nödlandslaget"

TT-Sport Artikeln publicerades

Det danska nödlandslaget i fotboll hade som väntat ingen chans i landskampen borta mot Slovakien. Men förlustsiffrorna blev bara 0-3 för det tillfälliga hopkok av spelare som Danmarks fotbollsförbund DBU lyckades skrapa ihop efter konflikten med Spelarföreningen.(TT)

Slovakien gick å andra sidan bara på halvfart, om ens det. Adam Nemec satte 1-0 i elfte minuten och Albert Rusnak utökade före paus, innan dansken Adam Fogt avslutade målskyttet med ett självmål.

I förbundskapten Åge Hareides frånvaro leddes Danmark av förre storspelaren John "Faxe" Jensen, som inför matchen vittnade om svårigheterna med att coacha ett lag bestående av okända spelare mestadels från division 2.

– Jag har pratat med var och en på flyget på väg ner. Jag känner ingen av dem på förhand så därför måste jag ta det helt från början och fråga vad de heter och vilken position de spelar på, sade Jensen inför matchen enligt Ekstra Bladet.

DBU kommer att kompensera det slovakiska förbundet ekonomiskt för det som nu blev en avslagen och mer eller mindre värdelös träningsmatch.

– Med den beklagliga situationen som blivit är det ganska naturligt att vi i dialogen med Slovakiska fotbollsförbundet har sagt till dem att de inte ska behöva betala för det här. Hur vi löser det är en dialog vi tar senare, sade DBU:s kommunikationschef Jakob Høyer enligt Ritzau.