Hammarby tog blytung streckseger

Med två omgångar kvar av damallsvenskan hade Mallbacken tre poäng och tre mål tillgodo på Hammarby i nedflyttningsstriden. Efter lördagens möte på Strandvallen skiljer bara ett mål - efter att Bajen vunnit med 3-2. - Det var skönt så klart. Att vända 1-2 till 3-2 är starkt av tjejerna.(TT)
Publicerad 10 oktober 2015
””
””

Gästerna fick en drömstart på matchen - redan i den fjärde minuten stötte Olga Ekblom in matchens första mål, efter ett fint vänsterinspel från Emma Jansson.

””

Ekblom igen

Mallbacken kom tillbaka inför 1 490 personer på Strandvallen. Zoe Ness kvitterade mitt i den första halvleken och Maruschka Waldus nickade in 2-1 i den 48:e minuten. Då talade det mesta för att värmländskorna skulle säkra allsvenskt kontrakt 2016, men Hammarby lyckades alltså vända på tillställningen.

Ekblom kvitterade efter en knapp timmes spel och inhopparen Clara Markstedt stötte in segermålet, 3-2, i den 71:a minuten. Målskytten utgick några minuter senare med en rejäl blåtira.

Avslutningen blev chansrik. Mallbacken gick för ett kvitteringsmål och såväl Mimmi Larsson - jättechans i 77:e minuten - och en situation när en Hammarbyförsvarare räddade på mållinjen några minuter senare, kunde ha gett 3-3.

"Ska bli kul"

Inför den sista omgången har Hammarby på nedflyttningsplats och Mallbacken ovanför strecket samma poäng, bara ett mål skiljer lagen. Nästa söndag reser Mallbacken till Umeå, samtidigt som Hammarby tar emot Piteå i hemma i Stockholm.