Storseger för Hammarby - Sandviken till semi

Hammarby krossade Vetlanda i den tredje bandykvartsfinalen med hela 11-2 och leder serien med 2-1. Elitserieettan Sandviken fick oväntat svårt mot Vänersborg och säkrade semifinalplatsen efter straffar.(TT)
Publicerad 20 februari 2018

Sandviken vann de två första kvartsfinalerna mot tabellåttan Vänersborg med 6-2 och 4-2 och tänkte sig nog en ganska behaglig resa fram till säkrad semifinalplats. Hemmalaget gick också till en 2-0-ledning efter 21 minuters spel. Men Vänersborg både reducerade och kvitterade före paus.

I den andra halvleken gjorde Sandviken 3-2 i den 55:e minuten (Daniel Mossberg). Vänersborg kvitterade minuten därpå (Juho Liukkonen).

I förlängningen pressade Sandviken på men lyckades inte få bollen i mål, trots flera bra chanser och många hörnor och matchen fick avgöras genom straffslag.

Erik Säfström slog in den avgörande straffen som betydde 7-5. Sandviken vinner kvartsfinalserien med 3-0 och är klart för semifinal.

Hammarbymittfältaren Jesper Jonsson låg bakom sju mål mot Vetlanda - han gjorde fyra och assisterade till tre.

Jonsson har därmed gjort åtta mål i de tre spelade kvartsfinalerna, i bäst av fem.

Hammarby inledde mycket aggressivt hemma på Zinkensdamm och ledde med 2-0 efter sju minuter och gick till halvtidsvila med hela 5-1. Detta trots att man brände en straff precis före paus.

I den andra halvleken kom målen i en jämn ström och Vänersborg var aldrig nära en vändning.

På tisdag väntar den fjärde kvartsfinalen i Vetlanda.