Hagelin och Holmqvist målskyttar

Pittsburghs svenskar stod rätt placerade framför mål och spelade en avgörande roll när Washington besegrades i NHL-slutspelet i ishockey med 3-2.(TT)
Publicerad 3 maj 2016

Hemmapubliken exploderade i ett gulsvart jubel sju minuter in i matchen, när Patric Hörnqvist hade reflexerna med sig och lyckades styra in ett slagskott från Trevor Daley.

Hörnqvists mål var hans fjärde hittills i slutspelet, och han är därmed på delad femte plats i målligan.

Lika rätt placerad var Carl Hagelin, som utökade ledningen för Pittsburgh med sitt 3-0-mål i andra perioden. Nick Bonino rundade Washingtonmålvakten Braden Holtby och passade snett bakåt i utrymmet mellan Holtby och stolpen, där Hagelin påpassligt smugit fram och fick in både puck och Washingtonbacken Nate Schmidt i målet. Målet var Hagelins tredje i slutspelet.

Washingtonfans tyckte möjligtvis att ställningen 3-0 gav en orättvis bild av matchen, då skottstatistiken fram till dess, och även därefter, övervägande var till Washingtons fördel.

Lite resultat gav ändå de 49 skottet på mål (mot Pittsburghs 23).

Nicklas Bäckström noterades för en assist när Aleksandr Ovetjkin reducerade till 3-1 i tredje perioden. Washington fick ytterligare ett reduceringsmål när Holtby lämnade målet och Justin Williams i sista matchminuten gjorde 3-2, som också blev slutresultatet.

I fokus var även en annan svensk, Washingtons Marcus Johansson, som utan puck blev brutalt nedtacklad i huvudhöjd av Kris Letang, som utvisades två minuter för tilltaget i första perioden. Johansson lämnade isen, men återvände till spel i andra perioden.

Pittsburghs seger innebär att laget nu vänt kvartsfinalserien och har ledningen med 2-1 i bäst av sju matcher.