Griezmann utvisad - då utjämnade Atlético

0-2-underläge och stjärnanfallaren Antoine Griezmann utvisad. Då utjämnade Atlético Madrid ligapremiären borta mot nykomlingen Girona som tog en historisk poäng i 2-2-matchen.(TT)
Publicerad 19 augusti 2017

Girona, från den nordöstra delen av Katalonien i norra Spanien, kvalade sig upp till den spanska högstaligan via en andra plats i andradivisionen förra säsongen.

På lördagskvällen var det dags för den efterlängtade ligapremiären, Gironas första i La Liga i klubbens 87-åriga historia.

Nye anfallaren Cristhian Stuani gav laget och hemmapubliken en matchöppning som ingen med Gironasympatier knappt ens vågat önska sig. 30-åringen från Uruguay satte både 1-0 och 2-0 innan 25 minuter ens var spelade.

Atlético Madrid, som förra säsongen slutade på tredje plats i ligan och gick till semifinal i Champions League, var frustrerat och ådrog sig fem gula kort inom loppet av 40 minuter.

Två av dem tilldelades den franske stjärnanfallaren Antoine Griezmann som visades ut i den 67:e matchminuten efter en filmning.

Men det var först då som "Atléti" skulle ta sig in i matchen. Inbytte anfallaren Ángel Correa satte 1-2 i 78:e minuten och försvararen José Giménez kvitterade till 2-2 i 85:e. En missräkning för Atlético Madrid, men historisk poäng för Girona.

Blågults skadade landslagsanfallare John Guidetti fick se sitt Celta Vigo förlora ligapremiären hemma mot Real Sociedad med 2-3.

Guidettis konkurrent på toppositionen, uruguayanen Maxi Gómez, gjorde Celtas båda mål när laget tappade 2-1 till 2-3 under de avslutande tio minuterna av matchen.