TT-Sport

Andersson: "Omöjligt att sia om"

TT-Sport Artikeln publicerades

Andreas Granqvist har feber och tränade inte på söndagen. Lagkaptenen riskerar att missa Nations League-premiären. - Det är omöjligt att sia om, säger förbundskapten Janne Andersson inför Sveriges möte med Turkiet.(TT)

En spelare saknades när Sverige tränade inför Nations League-premiären mot Turkiet: Andreas Granqvist. Lagkaptenen är sjuk och stannade kvar på spelarhotellet i Stockholm.

– Vi får se vad det innebär. Det är omöjligt att sia om. Han har feber nu och var inte med och tränade, säger förbundskapten Janne Andersson.

– Vi spelar ju inte förrän i morgon kvällâ?¦ Jag vill inte spekulera men vi har inte stängt möjlighet. Vi får vänta och se.

Albin Ekdal, som har varit hängig och missade träningen i lördags, var tillbaka i laget och tränade för fullt under Sveriges sista förberedande pass.

– Jag mår bra. Jag spydde rejält i fredags och var riktigt risig. Men jag har piggnat till och det känns bra inför matchen, säger han.

Sverige möter Turkiet på måndagskvällen klockan 20.45 på Friends arena.

– Turkiet är ett bra landslag, jag har själv mött dem i ett par landskamper och har förlorat båda, tror jag. Det är alltid tuffa matcher mot Turkiet, säger Albin Ekdal.