Granqvist frustrerad efter rött kort

Den första varningen tyckte Andreas Granqvist var okej Den andra? - Otroligt billig, sade han efter Sveriges 2-0-seger borta mot Moldavien i EM-kvalet. Landslagets mittback var en av spelarna som stannade längst hos de svenska medierna i Chisinau.(TT)
Publicerad 28 mars 2015

Landslagets mittback var en av spelarna som stannade längst hos de svenska medierna i Chisinau. Andreas Granqvist pratade med en, gick vidare ett, två steg för att prata med nästa.

Alla ville veta samma sak: vad han tyckte om de två varningar som renderade i ett rött kort.

Den första, när han rev ner Alexandru Dedov i redan i den fjärde minuten, ansåg han var helt okej.

””
””

Missar nästa kvalmatch

Granqvist protesterade dock inte när domaren Ivan Bebek halade fram det röda kortet i slutet av matchen. I stället lunkade han snabbt av Zimbrustadions gräsmatta för att se det resterande av mötet med Moldavien från sidan.

””

Kunde du ha agerat annorlunda?

””
””

"Ha tålamod"

Matchen mot Moldavien var Andreas Granqvist ganska nöjd med. Han tyckte att laget stod upp på ett bra sätt och fullföljde förbundskapten Erik Hamréns matchplan.

””

Sverige vann med 2-0 efter två mål av Zlatan Ibrahimovic under den andra halvleken. Det första nickade han vaket in efter bara några sekunder av den andra halvleken och sedan slog han in en straff.

Med trepoängaren i Chisinau har Sverige nio poäng efter sex matcher och ligger på andra plats i grupp G, fyra poäng bakom Österrike.