Göteborgs gulddröm lever efter krossen

Göteborg FC jagar guld och Champions League-spel. I toppmötet borta mot Kristianstad visade laget att formen är god inför en eventuell avgörande match i sista omgången. Laget vann med hela 5-1.(TT)
Publicerad 20 oktober 2018

Göteborg FC är hack i häl på Piteå och FC Rosengård, som möts på måndag, i den damallsvenska tabellen när det nu drar ihop sig ordentligt.

För att behålla guldchansen krävdes en vinst mot tabellfyran Kristianstad. Göteborg gav mer än så.

5-1-krossen var ett bra formbesked inför den avslutande matchen, som kan bli direkt avgörande i en eventuell guldstrid eller i kampen om den åtråvärda andraplatsen (som innebär Champions League-spel), mot konkurrenten FC Rosengård.

Pauline Hammarlund, som är tillbaka lagom till avgörandet efter lång skadefrånvaro, inledde målskyttet i den 19:e minuten efter ett fint Göteborgsanfall.

Fyra minuter senare fixade lagkaptenen Beata Kollmats 2-0 på nick och innan halvleken var slut såg nyblivna A-landslagsspelaren Julia Zigiotti Olme till att bortalaget hade ledningen med hela 3-0.

Elin Rubensson blev sedan tvåmålsskytt i den andra halvleken innan Alice Nilsson snyggade till siffrorna till 5-1 med drygt tio minuter kvar av matchen.

Göteborg spelar sista matchen mot FC Rosengård hemma nästa lördag. Vinner Piteå mot FC Rosengård på måndag säkrar de guldet.