TT-Sport

Frostigt inför Rosengård-Wolfsburg

TT-Sport Artikeln publicerades

Det var frostigt på presskonferensen dagen före FC Rosengårds retur mot tyska Wolfsburg. - De är trängda mot väggen, säger Therese Sjögran inför Champions League-kvartsfinalen. Malmölaget klarade 1-1 borta och nu ska de fixa avancemanget hemma på Malmö IP och konstgräset.(TT)

Malmölaget klarade 1-1 borta och nu ska de fixa avancemanget hemma på Malmö IP och konstgräset. Semifinalen finns runt hörnet om Sjögran och hennes lagkompisar får till 0-0 eller vinner.

I fjol förlorade Rosengård åttondelsfinalen mot samma lag.

– De har vunnit Champions League två år i rad och är inte vana vid att vara pressade.

Felaktig utvisning

Tyskarnas tränare Ralf Kellerman drog fram det som hände i Wolfsburg, och snackade om den enligt honom feldömda utvisningen som drabbade hans lag.

– Inte bara det, vissa Malmöspelare uppträdde ojuste, sade Kellerman.

Han avser att vinna returmötet och gå vidare till semifinal. Kellerman lovade fysiskt och snabbt spel; Wolfsburg har tränat på konstgräs hela veckan.

– Men de är inte vana att spela matcher på konstgräs. Klart det är en fördel för oss, säger Sjögran och tillägger:

– Det är irriterande att han (Kellerman) säger att vi spelade ojuste. Vi stod upp bra där borta och är inte rädda att ta hårda närkamper, även om vi gillar finlir.

Sjögran har under sin långa karriär inte upplevt en presskonferens där det var så frostigt mellan tränarna som det var mellan Kellerman och Tilly.

– Nej, det har jag inte. Men är man van vid att vinna som de är så kändes det surt att tappa poäng hemma. De har i stort sett samma lag som vunnit Champions, så det var bra gjort av oss. Vi var lite nervösa därnere i början, det märktes på hur vi hanterade fasta situationer. Men nu har vi gnuggat sånt i veckan och ska försöka spela snabbt på vårt underlag.

Sista säsongen

För landslagsveteranen är lördagens match en härlig morot:

– Absolut. Det är den viktigaste matchen för mig eftersom det lutar åt att det är min sista säsong. En semifinalplats skulle sitta fint och gärna att vi tar nästa steg också.

Rosengård kommer att lägga upp taktiken efter det oavgjorda resultatet och utnyttja situationen, sade lagets tränare Markus Tilly:

– Vi har ett bra resultat att spela på, de är frustrerade över att inte ha vunnit hemma och har skadeproblem. Vi behöver inte gå hårt framåt och få ett mål i baken. Samtidigt vill vi visa vår publik att vi kan spela fin fotboll.

På fredagen hade man sålt 2 000 biljetter men Sjögran hoppas på det dubbla antalet och tryck på läktarna när matchen blåses igång.

– Mycket snack på stan också, det är man inte van vid.