Ryan Lasch överglänste Växjös Kris Versteeg

Det var europamästaren Frölunda mot svenska mästaren Växjö. Med det kom att handla om Växjös nyförvärv, amerikanen Kris Versteeg mot Frölundas amerikan Ryan Lasch. Och det var Lasch som vann bataljen och avgjorde för göteborgarna i straffläggningen (4-3).(TT)
Publicerad 12 februari 2019

Mångas blickar var riktades mot Växjös nyförvärv Kris Versteeg, dubbel Stanley Cup-mästare och med över 600 NHL-matcher i bagaget. Han gjorde SHL-debut mot Frölunda i Scandinavium inför 9 603 och presenterad sig direkt med en assist till 1-0 och ett behärskad handledsskott från teckningscirkeln i krysset bakom Frölundas Johan Gustavsson till 2-1.

””
””
””

Lovord för Kris

Och Växjös tränare Sam Hallam har inte nog med lovord för sitt nyförvärv.

””

Men ändå kom Versteeg att överglänsas av en annan amerikan, Frölundas Ryan Lasch. Han matchade Versteegs poängproduktion under ordinarie speltid och avgjorde för Frölunda på straffar. Verteeg missade sin straff.

Frölundas tränare Roger Rönnberg öser å sin sida beröm över Lasch.

””

Lasch stod för kvitteringen till 2-2, assisterade till 3-2 och satte den avgörande straffen bakom Växjös målvakt Viktor Fasth.

””
””

Kvällens delikatess

Annars var kanske den största behållningen för kvällen delikatessen i första perioden signerad Chay Genoway. Efter en sologenomåkning från egen zon rundade han Växjös kasse och rakade in pucken köksvägen bakom Viktor Fasth. Domaren viftade först avvärjande men ändrade sig efter videogranskning.

Matchen som helhet var en jämn kamp över tre perioder. Som alla matcher mellan lagen varit den här säsongen.

””

Det var Växjös femte förlust i rad på bortaplan. Men genom poäng klättrar de ändå ett steg i tabellen.

Frölunda å sin sida bröt en svit på fyra raka förluster på hemmaplan i SHL.