Olofssons mål knäckte Skellefteå

Frölunda vände 1-3 i matcher till 4-3 i kvartsfinalserien mot Skellefteå. Victor Olofsson avgjorde med 3-2 i den avgörande matchens förlängning. - Det svartnade lite där, säger Olofsson om känslan efter målet. Victor Olofssons mål efter 9.(TT)
Publicerad 29 mars 2017

Victor Olofssons mål efter 9.52 i fjärde perioden satte punkt för en kvartsfinal att minnas. Den sjunde och sista mellan förra årets två finallag blev en match i toppklass i ett fullsatt Scandinavium med 12 000 hejande åskådare.

Frölunda inledde bäst och tog ledningen. Skellefteå vände till ledning med 2-1 i andra perioden. Frölunda kom tillbaka och dominerade tredje perioden. Backen Jonathan Sigalet kvitterade till 2-2.

I förlängningen var Skellefteå starkast igen. Men så kom kontringen som gav Frölunda biljett till semifinal.

””

Tre stora vändningar

Efter den fjärde matchen mellan fjolårets två finallag ledde Skellefteå med 3-1 och hade tre "matchbollar".

””

Fem gånger i den svenska slutspelshistorien har det hänt att ett lag vänt 1-3 i matcher till 4-3 och avancemang. Tre gånger har laget som gjort prestationen varit Frölunda, senast mot Luleå i kvartsfinalen 2015.

Rutinen är viktig i täta matcher mellan två lag med hög kvalitet. Lagkaptenen Joel Lundqvist tänkte sig in i Skellefteås situation.

””

Rejälare Frölunda

Spelmässigt lyfte sig Frölunda rejält efter en trevande inledning i matchserien.

””

Nu går Frölunda till semifinal mot Brynäs. Tränaren Roger Rönnberg tror att Frölundas tuffa matchserie mot starka Skellefteå blir till nytta.

””

Ville haft straffslag

Skellefteå har varit i SM-final de sex senaste åren, med två guld, men är nu redan utslaget.

””

Han tycker att Skellefteå borde fått straffslag för att Johan Gustafsson slängde sin målvaktsklubba vid en målchans i förlängningen.