Forsberg van målskytt på Friends

Fyra av fem landslagsmål har prickats in på samma arena. Vilken? Friends Arena. - Det bara händer, sade tvåmålsskytten Emil Forsberg efter Sveriges 4-0 i VM-kvalet mot Vitryssland. Leipzigmittfältaren Emil Forsbergs framgång fortsätter i landslaget.(TT)
Publicerad 25 mars 2017

Leipzigmittfältaren Emil Forsbergs framgång fortsätter i landslaget. Efter ett fint frisparksmål i VM-kvalet borta mot Frankrike, 1-2, på Stade de France i Paris hittade han rätt även i hemmamötet med Vitryssland.

Och den här gången slog han till med en dubbel.

Det första, i 19:e minuten, satte han på straff. Målvakten Andrej Harbunow gissade förvisso rätt, gick till vänster och fick handen på bollen. Men det var ändå inte tillräckligt för att styra bort bollen från Forsberg.

Fyra minuter in i andra höll mittfältaren sig framme igen. Forsberg fiskade upp en dålig nickrensning från en försvare, drog till på halvvolley och fick sedan se bollen slinka genom Harbunows händer, mellan benen och till slut över mållinjen.

””
””

"Målen är viktiga"

Med sina två mål ökade Emil Forsberg på antalet landslagsmål till fem stycken, varav fyra har han petat in hemma på Friends Arena.

Med Marcus Bergs 3-0, 57:e minuten, och inhopparen Isaac Kiese Thelins 4-0, 78:e, säkrade Sverige en ny trepoängare i kvalet - och dessutom ordnade laget lite extra plus när det gäller målskillnaden.

Poängen är så klart det första som gäller men sedan är det målskillnad, till skillnad från EM-kvalet där inbördes möten gick före, som avgör placeringarna i gruppen.

I slutändan kan det därmed handla om Sverige når VM eller inte.

””
””

"Okej"

Emil Forsbergs första landslagsmål - vilket även var mittfältarens första på Friends Arena - skickade han in i EM-playoffmötet med Danmark i november 2015. Andra målet på hemmaplan petade han in i Sveriges EM-genrep mot Wales (3-0).

Och mot Vitryssland kom alltså hemmamål nummer tre och fyra.