Forsberg hjälte när Nashville vände

Filip Forsberg gjorde två mål och utsågs till matchens bästa spelare när hans Nashville slog Arizona med 5-2 i NHL-ishockeyn. Segern bärgades i tredje perioden när Predators vände ett 2-1-underläge. Forsberg är nu uppe i fem mål för säsongen.(TT)
Publicerad 2 december 2015

Segern bärgades i tredje perioden när Predators vände ett 2-1-underläge. Forsberg är nu uppe i fem mål för säsongen.

””

I Detroit gjorde Buffalos rookiemålvakt Linus Ullmark 42 räddningar men tvingades till slut till strafförlust mot svensklaget.

Detroit tog ledningen redan 1,34 in i första perioden genom Tomas Tatar, assisterad av Gustav Nyquist. Nyquist stod för flera assist under matchen, tillsammans med Jonathan Ericsson och Niklas Kronwall.

Egentligen borde kanske Kronwall även ha noterats för ett mål. När Detroit gjorde 2-0 i mitten av den första perioden studsade hans skott på Justin Abdelkader och in förbi Ullmark i mål.

Hemmalaget tappade sedan ledningen. Buffalos finländske spelare Rasmus Ristolainen var inblandad i det mesta och utsågs tillsammans med Abdelkader, som lyckades kvittera till 4-4 i slutet av tredje perioden, till matchens stjärnor.

Matchen gick till förlängning och straffar. Linus Ullmark räddade Gustav Nyquists straff ganska lätt men Brad Richards kunde till slut ge Red Wings segern.