Formstark Viksten: "Skönt man får utdelning"

Han förväntas vara Örebros stora målskytt och var inne i en måltorka som säkert kändes som en evighet. Men nu har Daniel Viksten gjort mål i två matcher i rad - och mot Linköping tryckte han in avgörande 4-3 i förlängningen. - Det är skönt att man får lite utdelning nu, säger matchhjälten.(TT)
Publicerad 18 januari 2018

Örebro tog också andra raka segern hemma mot favoritmotståndet Linköping - och bröt samtidigt östgötarnas segertrend som slutade på tre raka trepoängare.

Örebro har länge haft det tungt i SHL och forwarden Daniel Viksten gick mållös i 14 raka matcher. Men när Viksten fick ta Jere Sallinens plats i kedjan med Sakari Manninen, Tom Wandell inför lördagens hemmamatch mot Skellefteå har det lossnat både för laget och honom själv. På torsdagskvällen mot Linköping fick Viksten fortsätta i samma kedja trots att Jere Sallinen frisknat till och var tillbaka i laget.

"Funkar jättebra"

””
””

Det var också Örebro, som nu vunnit alla tre mötena med Linköping den här säsongen, som började piggast hemma i Behrn arena.

Redan efter drygt två minuter skickade Örebrocentern Tylor Spink in en retur i öppet bur bakom målvakten Jonas "Monstret" Gustavsson. Bara ett par minuter senare kvitterade Linköpings Patrick Mullen från backposition. Men efter en kvart direktsköt Libor Hudacek in 2-1 till Örebro.

Sörensen skadad

Men Linköping tog över spelet efter första periodpausen och skapade flera farliga lägen framför Eero Kilpeläinen i Örebrokassen - men mellanperioden förblev mållös. I den tredje perioden fick Linköping också klara sig utan superhete Nick Sörensen som tvingades utgå skadad. Innan mötet med Örebro hade forwarden gjort poäng i sju raka matcher.

59 sekunder in i tredje perioden utökade Tom Wandell Örebros ledning till 3-1 efter en elegant uppåkning i spel fem mot fyra.

Men knappt tre minuter senare dunkade Niclas Lundgren välplacerat in reduceringen 3-2 till Linköping. Och lite senare kvitterade Olle Lycksell som kom in i matchen när Nick Sörensen tvingades lämna isen.

Ett par minuter in i förlängningen avgjorde sedan Daniel Viksten när han tryckte in 4-3 i öppen bur, efter fint förarbete av Jonathan Andersson.