Förlust trots Messis succécomeback

La Liga-serieledaren Barcelona hade efterlängtat tillskott i laget när storstjärnan Lionel Messi var tillbaka till hemmamatchen mot Real Betis. Messi, som varit borta med ett armbrott, gjorde två mål i andra halvleken. Kruxet? Att Betis gjorde desto fler och vann med 4-3.(TT)
Publicerad 11 november 2018

La Liga-serieledaren Barcelona hade efterlängtat tillskott i laget när storstjärnan Lionel Messi var tillbaka till hemmamatchen mot Real Betis.

Messi, som varit borta med ett armbrott, gjorde två mål i andra halvleken.

Kruxet? Att Betis gjorde desto fler och vann med 4-3. Junior Firpo och trotjänaren Joaquin hade gett gästerna en 2-0-ledning i paus, som reducerades via Messis första mål (på straff).

Strax efter reduceringen gjorde Betis 3-1, när den annars så säkre Marc-André Ter Stegen i Barcelonamålet sjabblade in ett skott från Giovani Lo Celso.

Barca reducerade åter, genom Arturo Vidal, men Betis skulle ännu en gång glida ifrån, denna gång till 4-2 genom Sergio Canales, innan Messi gjorde sitt andra för dagen. Det räckte dock inte till mer än en reducering. Förlusten (med 3-4) var Barcelonas andra för säsongen.

Barcelona har dock fortsatt ganska komfortabelt avstånd ned till antagonisterna Real Madrid i tabellen. Huvudstadslaget knaprade dock in avståndet upp till serieledaren från sju till fyra poäng via en 4-2-seger borta mot Celta Vigo.