Förlust för Sveriges VM-motståndare

Chile förlorade med 1-2 borta mot Italien i sin första landskamp för året i förberedelserna inför sommarens fotbolls-VM. Det var dock en knapp förlust för det sydamerikanska laget, som ingår i Sveriges grupp i VM i Frankrike.(TT)
Publicerad 18 januari 2019

Italiens Cristiana Girelli gav Chile ledningen genom att olyckligt nicka in en chilensk hörna i eget mål i den 52:a minuten, men inför publiken i Empoli lyckades hemmalaget till slut vända på steken. Ilaria Mauro kvitterade i den 73:e minuten - nickmål på hörna - och på tilläggstid avgjorde Chievoanfallaren Stefania Tarenzi matchen med sitt första landslagsmål.

Sveriges inleder VM mot just Chile den 11 juni. Gruppen innehåller även Thailand och USA.