TT-Sport

Knapp förlust för Lindberg i titelmatch

TT-Sport Artikeln publicerades

Boxaren Maria Lindberg har förlorat en titelmatch mot Ewa Piatkowska. Polskan vann på poäng och behåller WBC:s världsmästarbälte i superweltervikt. - Jag är jättebesviken. Det här var en stor chans för mig, säger Lindberg till SVT Sport.(TT)

– Jag är jättebesviken. Det här var en stor chans för mig, säger Lindberg till SVT Sport.

Matchen utkämpades i tio intensiva ronder på Piatkowskas hemmaplan i Warszawa. Två domare gav polskan segern med 96-94, medan en domare ansåg att det var oavgjort, 95-95.

– Det var en jäkligt hård och jämn match. Man får höra poängen under matchen och efter fyra ronder var jag i ledning. Självklart är jag besviken över att förlora på domslut, säger Lindberg.

Det var första gången Piatkowska försvarade sitt bälte, som hon vann i september 2016.

Lindberg har totalt gått 22 matcher - 16 segrar, fyra förluster och två oavgjorda.

Malmö-boxaren drabbades 1999 av en hjärnblödning i en amatörlandskamp mot Finland och blev avstängd på livstid från att boxas i Sverige. Hon debuterade som proffsboxare 2003, och har gått alla sina matcher utomlands.

För Lindberg är förlusten den tredje i en titelmatch.

– Förmodligen fortsätter jag väl, jag har ju inte gett upp tidigare. Det kanske blir fjärde gången gillt. Jag är inte riktigt klok så med största sannolikhet kör jag vidare, säger hon till SVT.