Förlust för Leipzig - slog ut Napoli ändå

Emil Forsbergs Leipzig förlorade Europa League-returen hemma mot Napoli, 0-2. Tack vare 3-1-segern i Neapel förra veckan är Leipzig ändå vidare till åttondelsfinal. Serie A-ettan Napoli åkte till Tyskland med ett riktigt tufft utgångsläge efter förlusten i det första mötet.(TT)
Publicerad 22 februari 2018

Serie A-ettan Napoli åkte till Tyskland med ett riktigt tufft utgångsläge efter förlusten i det första mötet. Piotr Zielinski gav gästerna lite vittring när han från nära håll tryckte in en målvaktsretur till 1-0 efter drygt en halvtimme.

Landslagsmittfältaren Emil Forsberg inledde matchen på bänken och byttes in i 73:e i minuten, då ställningen fortfarande var 0-1 och Leipzig på god väg mot åttondelsfinal.

Det blev ändå spännande till slut.

Bortamål avgjorde

Lorenzo Insigne fick alldeles för enkelt möta inlägget från José Maria Callejón och göra 2-0 till Napoli i 86:e minuten. Men Leipzig stod emot under slutminuterna och tog sig vidare, till slut endast med hjälp av bortamålsregeln och 3-3 totalt.

En italiensk vändning som däremot lyckades var Lazios mot Steaua Bukarest. Efter 0-1-förlusten i Rumänien vann Lazio med 5-1 hemma på Roms Olympiastadion, där skyttekungen Ciro Immobile inledde målskyttet och hann näta ytterligare två gånger innan matchen var över.

Vände och vann gjorde också Zenit S:t Petersburg. 0-1 mot Celtic i Glasgow följdes upp med 3-0 hemma, vilket betyder att Mikael Lustig - som spelade hela matchen i Celtics backlinje - har gjort sitt i Europa League-fotbollen.

Isak vidare

Alexander Isak och Dortmund får däremot spela vidare. Efter 3-2-segern hemma mot Atalanta låg Dortmund under i returen och var på väg att slås ut när den 18-årige svenske anfallaren byttes in i 82:a minuten. Bara en minut senare kvitterade Marcel Schmelzer till 1-1 och såg till att tyskarna gick vidare med totalt 4-3.

Tre svenskar är kvar i turneringen - förutom Forsberg och Isak även Pontus Wernbloom i CSKA Moskva.