Förlust för Karlsson i säsongsdebuten

Erik Karlsson har gjort comeback efter sin skada. Men det blev förlust i säsongsdebuten. Ottawa förlorade mot svensklaget Vancouver med 0-3. För New York Rangers fortsätter det att gå dåligt.(TT)
Publicerad 18 oktober 2017

Backstjärnan Erik Karlsson har missat Ottawas fem första matcher på årets säsong i NHL-ishockeyn efter den fotskada som han ådrog sig under Stanley Cup-slutspelet och som krävde operation.

Han fick mest istid i hemmalaget. Men det blev förlust, sedan gästerna Vancouver gjort ett mål i varje period och den svenske målvakten Anders Nilsson samtidigt höll nollan.

””

Anders Nilsson gjorde en strålande debut i Canuckströjan.

””
””

Katastrofstart för Rangers

New York Rangers har haft en riktigt dålig start på säsongen, och fortsätter att ha det mycket tungt.

””

I hemmamatchen såg Rangers länge ut att kunna vända ett 0-2-underläge till seger.

Tre mål inom loppet av två och en halv minut i andra perioden gav hemmalaget hopp. Mika Zibanejad noterades för en assist.

Men gästerna kom igen och kvitterade genom Patric Hörnqvist som tryckte in 3-3.

Mål av Hagelin

I tredje perioden tog Rangers ledningen men Pittsburghs storstjärna Sidney Crosby tog matchen till förlängning, med assist av Hörnqvist, med bara minuten kvar. I förlängningen avgjorde Jevgenij Malkin och Pittsburgh vann med 5-4.

För Pittsburgh gjorde också Carl Hagelin sitt första mål för säsongen.

””

Nashville vann hemma mot Colorado med 4-1. Viktor Arvidsson gjorde säsongens tredje mål, framspelad av Filip Forsberg. De båda fick också assistpoäng på ett annat mål i matchen.

I Carolinas bortaseger mot Edmonton gjorde Elias Lindholm sitt första mål. Carolina vann med 5-3.

Robert Hägg gjorde sin första poäng i NHL när han assisterade till ett av målen när Philadelphia besegrade Florida med 5-1.