Matchvinnaren Lauridsen: "Det var på tiden"

Han gjorde ett mål på 49 grundseriematcher. Mot Rögle i den andra åttondelsfinalen fördubblade Markus Lauridsen sin målskörd - och sköt HV71 till kvartsfinal efter förlängning. - Det var på tiden, säger backen efter 4-3-segern och 2-0 i matcher. När matchuret visade 11.(TT)
Publicerad 18 mars 2019

När matchuret visade 11.34 minuter spelade av den första förlängningsperioden i Ängelholm skickade Markus Lauridsen in den avgörande 4-3-pucken bakom Justin Pogge i Röglemålet.

””

Det var Lauridsens blott andra mål för säsongen.

””

"Bara att ladda om"

Segern innebär att Jönköpingslaget vinner åttondelsfinalen med 2-0 i matcher efter att ha vunnit det första mötet på hemmais i lördags med 4-1. I kvartsfinal väntar grundserieettan Färjestad med start på fredag i Karlstad.

””

Efter den första perioden var HV annars nedtryckt i skridskorna. Inför en kokande hemmaarena - fullsatt med 5 051 åskådare - var Rögle uppe i en tremålsledning efter att Ted Brithén visat vägen redan efter 39 sekunder. I periodpausen fick HV-spelarna ta ett rejält snack.

””

Våga vara hjälte

Efter knappt tre minuter skickade David Gustafsson in 1-3 bakom Justin Pogge i hemmamålet. Efter 11.29 kunde Markus Ljungh sätta den andra reduceringen och efter 15.38 var det kvitterat när Christoffer Törngren jobbade in en lös puck vid Pogges benskydd. Efter en mållös tredje period - där HV-målvakten Jonas Gunnarsson storspelade - väntade en nervkittlande förlängning.