Frölunda utjämnade mot Skellefteå

Niklas Lasus puck var på väg förbi målet. Då träffade den en klubba som låg på isen, ändrade riktning och gick in i mål till seger för Frölunda. Turen var på Frölundas sida när man besegrade Skellefteå med 2-1 efter 11. 58 in i förlängningen.(TT)
Publicerad 27 mars 2017
””
””

Vaknade ur dvalan

Hans lag kom också ut starkast i matchen, satte stenhård press på Skellefteå som i början hade stora svårigheter att ta sig ur egen zon. Hemmalaget såg nervöst ut nu när man på nytt hade matchpuck för att fixa en plats i semifinalen och Frölunda tog ledningen med 1-0 i numerärt överläge efter 5.28 när Victor Olofsson pangade på från backplats.

Baklängesmålet väckte Skellefteå ur dvalan och hemmalaget kom tillbaka starkt. Efter en rad vassa chanser kom till slut också kvitteringen till 1-1 efter 18.52. Mannen bakom verket var Joakim Lindström som lurade alla när han på väg att runda Frölundas kasse passade pucken tillbaka vid första stolpen så att Pär Lindholm fick öppet mål.

Skellefteås fruktade förstaformation har annars så här långt haft det tungt i kvartsfinalen och togs även i den här matchen hårt av motståndarna.

Giftigt powerplay

Trots två ramträffar av Skellefteå var den andra perioden Frölundas. Göteborgslaget som för tredje matchen i rad saknade sin stjärna Johan Sundström skapade långa perioder av tryck i offensiv zon, tog tillbaka initiativet i matchen och hade på nytt ett giftigt powerplay. Spel i numerärt överläge har annars inte varit Frölundas starkaste kort i kvartsfinalserien.

Den tredje perioden blev kampfylld och intensiv. Utespelarna offrade sig hänsynslöst med att täcka skott, men båda målvakterna ställdes ändå på svåra prov de gånger pucken slank igenom spelarmuren. Både Johan Gustafsson i Frölundas kasse och hemmamålvakten Joni Ortio vägrade att släppa någon puck förbi sig.

””

Under slutminuterna jobbade sig Skellefteå allt närmare ett matchavgörande men Frölunda kunde hålla undan till förlängning.

Den blev en rysare där Frölunda var det lag som bäst klarade av att behålla kylan och skapade en rad chanser. Till slut lyckades man också på ett turligt sätt avgöra när Niklas Lasu sköt utanför, men där pucken träffade en klubba som låg på isen och gick i mål.