TT-Sport

Fler franska fotbollsmatcher flyttas

TT-Sport Artikeln publicerades

För andra helgen i rad tvingas fotbollsmatcher i franska Ligue 1 skjutas upp efter myndigheternas önskemål. Anledningen är de senaste veckornas protester och upplopp i Frankrike, vilka befaras fortsätta för femte helgen i följd.(TT)

För andra helgen i rad tvingas fotbollsmatcher i franska Ligue 1 skjutas upp efter myndigheternas önskemål. Anledningen är de senaste veckornas protester och upplopp i Frankrike, vilka befaras fortsätta för femte helgen i följd.

Mötena Marseille-Bordeaux, Guingamp-Rennes och Amiens-Angers, som skulle ha spelats i helgen, kommer i stället att avgöras vid ett annat tillfälle. Det var redan klart att mötena Nice-St Etienne, Nantes-Montpellier och Caen-Toulouse har skjutits på.

Flera av de inblandade lagen fick sina matcher uppskjutna även förra helgen.

Regerande mästaren Paris Saint-Germains bortamatch mot Dijon är därmed en av blott fyra Ligue 1-matcher som ser ut att genomföras i helgen. För de matcher som ska spelas kommer polisen att öka säkerheten runt arenorna, till följd av tisdagens attack vid en julmarknad i Strasbourg, då tre människor dödades.