Frölunda har vunnit allt efter CHL-finalen

Mål i viktiga lägen ledde Frölunda till 4-2 mot Mora, lagets fjärde raka seger i SHL. Målskytten Samuel Fagemo tror att finalsegern i CHL stärkt självförtroendet. - Vi vet att vi kan vinna på hög nivå, säger 18-årige Fagemo om Frölundas fina form.(TT)
Publicerad 21 februari 2019

I början av februari vann Frölunda finalen i Champions Hockey League med 3-1 mot München i ett fullsatt Scandinavium. Efter det har laget bara fortsatt vinna.

Men Mora har slagit Frölunda två gånger denna säsong, och gav på nytt Göteborgslaget tufft motstånd.

””

Fagemos elfte

Frölundas två första mål kom i psykologiskt viktiga lägen. Samuel Fagemo petade in 1-0 efter 8.02 i andra perioden. Det var elfte målet i SHL denna säsong för 18-årige Fagemo, som därmed toppar Frölundas skytteliga.

En kort stund tidigare hade Alexander Hilmersson i Mora blev helt fri framför mål i ett anfall, men Johan Mattsson i Frölundakassen räddade - två gånger.

””

Med 30 sekunder kvar av andra perioden stod Mathias Bromé stark framför mål och kvitterade för Mora i powerplay.

Snabb replik

Men Frölunda återtog ledningen med bara elva sekunder till pausvilan. Backen Anders Grönlund följde med fint i ett anfall, sköt resolut - och gjorde mål för tredje matchen i rad.

””

Samuel Fagemo ser saken från göteborgarnas håll.

””

Vid 11.28 i tredje perioden lyfte Rhett Rakhshani in 3-1 för Frölunda i powerplay. Också ett viktigt mål. Max Friberg ökade till 4-1 i tom kasse, innan Oskar Svanlund reducerade för Mora.