TT-Sport

Frölunda har vunnit allt efter CHL-finalen

TT-Sport Artikeln publicerades

Mål i viktiga lägen ledde Frölunda till 4-2 mot Mora, lagets fjärde raka seger i SHL. Målskytten Samuel Fagemo tror att finalsegern i CHL stärkt självförtroendet. - Vi vet att vi kan vinna på hög nivå, säger 18-årige Fagemo om Frölundas fina form.(TT)

I början av februari vann Frölunda finalen i Champions Hockey League med 3-1 mot München i ett fullsatt Scandinavium. Efter det har laget bara fortsatt vinna.

Men Mora har slagit Frölunda två gånger denna säsong, och gav på nytt Göteborgslaget tufft motstånd.

– Vi gör en bra match, tycker Mats Lusth, tränare i Mora.

Fagemos elfte

Frölundas två första mål kom i psykologiskt viktiga lägen. Samuel Fagemo petade in 1-0 efter 8.02 i andra perioden. Det var elfte målet i SHL denna säsong för 18-årige Fagemo, som därmed toppar Frölundas skytteliga.

En kort stund tidigare hade Alexander Hilmersson i Mora blev helt fri framför mål i ett anfall, men Johan Mattsson i Frölundakassen räddade - två gånger.

– Det hade känts skönt att få ta ledningen, konstaterar Mats Lusth

Med 30 sekunder kvar av andra perioden stod Mathias Bromé stark framför mål och kvitterade för Mora i powerplay.

Snabb replik

Men Frölunda återtog ledningen med bara elva sekunder till pausvilan. Backen Anders Grönlund följde med fint i ett anfall, sköt resolut - och gjorde mål för tredje matchen i rad.

– Den är tuff, säger Mats Lusth om Frölundas snabba replik på kvitteringen.

Samuel Fagemo ser saken från göteborgarnas håll.

– Det känns starkt mentalt av oss att komma tillbaka så snabbt, att vi fortsätter jobba även om vi släpper in mål, säger Samuel Fagemo.

Vid 11.28 i tredje perioden lyfte Rhett Rakhshani in 3-1 för Frölunda i powerplay. Också ett viktigt mål. Max Friberg ökade till 4-1 i tom kasse, innan Oskar Svanlund reducerade för Mora.

Ineffektivt Mora

Dalkarlarna är näst sist i SHL och kämpar för att undvika kvalspel. Avståndet till Örebro, ovanför strecket, är sex poäng med nio omgångar kvar att spela.

– Vi har spelat bra en längre tid. Men man kan önska sig lite mer effektivitet, funderar Mats Lusth.

Frölunda är trea i tabellen och siktar uppåt. Unge Samuel Fagemo har klivit fram som en av lagets viktigaste spelare i vissa matcher.

– Jag bara kör. Jag får mycket förtroende och speltid. Då är det roligt att spela, säger Samuel Fagemo.