Fjärde raka för Örebro

Först bjöds hemmapubliken på tårtkalas. Och efter 2-1, som kom i förlängningen, mot Färjestad kunde Örebros supportrar fira fjärde raka segern - i en fullsatt Behrn Arena. Örebro hade utnämnt mötet med Färjestad till "jubileumsmatchen". Klubben firar 25 år och därför blev publiken bjuden på tårta.(TT)
Publicerad 9 oktober 2015

Örebro hade utnämnt mötet med Färjestad till "jubileumsmatchen". Klubben firar 25 år och därför blev publiken bjuden på tårta. Och hemmapubliken fick sedan alltså avsluta kvällen i Behrn Arena med att även fira fjärde raka segern - men Örebro spräckte ändå inte Färjestads förlustfria svit efter ordinarie tid i årets SHL.

Örebro som kom till spel med tre raka segrar (4-3 mot Skellefteå, 4-0 mot Luleå, 5-2 mot Rögle) är kvar på femte plats i tabellen och är nu uppe på 14 poäng, lika många som fyran Brynäs.

Högt tempo

Matchen började i ett högt tempo med målchanser åt båda hållen i en fullsatt och kokande Behrn Arena, i dubbelmötet, returen spelas redan inom loppet av 24 timmar i Löfbergs Arena i Karlstad. Men Örebros målvakt Julius Hudacek och Lars Haugen i Färjestads kasse täppte till och första perioden blev mållös.

Det dröjde drygt tio minuter innan in i andra perioden innan Färjestad fick hål på Örebros målvakt Julius Hudacek. Och det var Rickard Wallin som gjorde sin 500:e SHL-match som tryckte in pucken med ett snabbt handledsskott rakt upp i nättaket, framspelad av förre Örebrospelaren Tomas Skogs. Färjestads center Rickard Wallin gjorde därmed sitt första mål för säsongen i sin jubileumsmatch.

””

Örebro x 2

Och visst blev det så.

Två minuter in i tredje perioden kvitterade Örebros lagkapten Henrik Löwdahl när han höll sig framme på en målvaktsretur och tryckte in 1-1 med en backhand.

Ett par minuter in i förlängningen satte sedan Viktor Ekblom slutresultatet 2-1 stenhårt i krysset.