TT-Sport

Fischers Wolfsburg mot semifinal

TT-Sport Artikeln publicerades

Mästare 2013 och 2014 samt tvåa 2016. Närmar sig Wolfsburg, och Nilla Fischer, en ny Champions League-final? Dit är det förvisso en bit - men nog var 5-0 i den första kvartsfinalen hemma mot Slavia Prag imponerande.(TT)

Den svenska mittbacksklippan och tillika lagkaptenen Fischer blev mållös, men det fanns allsvensk koppling till tre av Wolfsburgs fyra målskyttar:

+ Danska anfallsstjärnan Pernille Harder - tidigare i Linköping - visade vägen med 1-0 redan i den 12:e minuten och satte även 4-0 i 58:e.

+ Norska yttern Caroline Graham Hansen - tidigare i Tyresö - gjorde 2-0 i 13:e minuten.

+ Isländska mittfältaren Sara Björk Gunnarsdottir - tidigare i Rosengård - gjorde 3-0 i 39:e minuten.

Inhoppande polska anfallslöftet Ewa Pajor, 21, spikade sedan slutresultatet i 85:e minuten, som innebär att Wolfsburg har minst ett ben i semifinalen där vinnaren mellan Montpellier och Chelsea väntar. Där har Chelsea med Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson 2-0 från första mötet med Montpellier, som har svenskorna Linda Sembrant, Sofia Jakobsson och Stina Blackstenius i laget.

I Lyon fick hemmalaget med sig 2-1 mot Barcelona sedan den norska stjärnanfallaren Ada Hegerberg avgjort i den 80:e minuten. Segraren i det dubbelmötet ställs mot Manchester City eller Linköping, där City vann det första mötet med 2-0 hemma.

Returerna avgörs nästa vecka.