TT-Sport

Femte raka förlusten för Örebro

TT-Sport Artikeln publicerades

Läget blir allt mer prekärt för Örebro i bottenstriden i SHL. Laget åkte på femte raka förlusten och blev nollat hemma mot HV71, 0-3. Örebro har inte rosat marknaden den här säsongen, men såg för ett par veckor sedan i alla fall ut att ha en trygg marginal ned till kvalstrecket.(TT)

Örebro har inte rosat marknaden den här säsongen, men såg för ett par veckor sedan i alla fall ut att ha en trygg marginal ned till kvalstrecket.

Fem raka förluster - och dessutom flera spelare som drabbades av magsjuka förra veckan - senare är det ordentligt skakigt. Bara tre poäng skiljer ned till kvalstrecket, en marginal som på tisdagen i alla fall inte blev mindre tack vare att bottenkonkurrenterna också förlorade.

HV71 tog tre viktiga poäng i mästarnas jakt på en direktplats till kvartsfinalspelet.

Två juniorer fanns bland matchvinnarna. 18-årige målvakten Adam Åhman höll nollan och räddade 33 skott - varav 20 i sista perioden - i sin andra SHL-match i karriären.

– Det var riktigt skönt, först och främst med en seger, men också att få hålla nollan. I de två första perioderna är vi mycket bättre än de är och spelar stabilt över hela banan. Sedan i tredje går de framåt och jag har mer att göra, sade Åhman till CMore.

17-årige forwarden David Gustafsson gav HV71 den perfekta starten med sitt 1-0-mål redan efter 2.53.

Anton Bengtsson gjorde 2-0 efter bara 1.05 av den andra perioden och Max Wärn 3-0 efter drygt halva matchen.