TT-Sport

Farnerud klar för Helsingborg

TT-Sport Artikeln publicerades

Superettans serieledare Helsingborg fortsätter rusta upp - trots att det fotbollsallsvenska kontraktet ännu inte är helt säkrat. Mittfältaren Alexander Farnerud, 34, har skrivit på ett kontrakt över nästa år med option på ytterligare ett år, skriver HIF på sin webbplats.(TT)

Superettans serieledare Helsingborg fortsätter rusta upp - trots att det fotbollsallsvenska kontraktet ännu inte är helt säkrat. Mittfältaren Alexander Farnerud, 34, har skrivit på ett kontrakt över nästa år med option på ytterligare ett år, skriver HIF på sin webbplats.

"Han har jättefina spelarkvalitéer och en bra personlighet så vi räknar med att han kommer passa jättebra in i laget", säger Helsingborgs tränare Per-Ola Ljung i ett uttalande.

2016 flyttade Farnerud hem till Sverige och Häcken efter över tio år som proffs utomlands. Mittfältaren slet av knäskålssenan i ena knäet sommaren 2017 och har varit kontraktslös under 2018 och tränat med HIF sedan en tid tillbaka.

"Jag har tränat på bra och känner att jag är i bra form. HIF är en bra och välskött klubb med ett bra gäng och positiv laganda", säger Alexander Farnerud.

Om tabelltvåan Falkenberg besegrar trean AFC Eskilstuna på bortaplan i dag har både Falkenberg och Helsingborg säkrat det allsvenska kontraktet för nästa år.