Ett Berg-mål räckte inte

Marcus Berg gjorde mål för sitt Panathinaikos i kvalet till Europa League-gruppspelet. Men svensken missade möjligheten till ett andra - och Gabala från Azerbajdjzan gick vidare på fler gjorda bortamål. Bergs mål - hans tredje i höstsäsongens femte tävlingsmatch - betydde 1-1 i den 34:e minuten.(TT)
Publicerad 27 augusti 2015

Bergs mål - hans tredje i höstsäsongens femte tävlingsmatch - betydde 1-1 i den 34:e minuten. Gabala tog ledningen på nytt, varpå Panathinaikos kvitterade igen.

Men då det första mötet slutade 0-0 behövde Panathinaikos ett mål till för att nå gruppspelet i Europa League. I 89:e minuten fick Marcus Berg möjligheten, men frilägeslobben gick över.

Finländska HJK föll med 1-5 borta mot FK Krasnodar i det första mötet. I returen var svenske målvakten Daniel Örlund bänkad och fick se hemmamötet sluta 0-0. Krasnodar, där landslagsmittbacken Andreas Granqvist spelade hela matchen, gick enkelt vidare till gruppspel.

Danska FC Midtjylland, med Johan Dahlin i mål, skrällde och slog ut Premier League-laget Southampton efter 1-0 på hemmaplan och totalt 2-1.

Norska Odd Skien, som slog ut slog ut Elfsborg i den tredje kvalomgången, tappade 3-0 till 3-4 i första mötet med tyska storlaget Borussia Dortmund. I returmötet tog norrmännen ledningen - men sedan ramlade målen in och Dortmund vann med 7-2 och totalt 11-5.

Grekiska Atromitos, som tog sig till playoff på AIK:s bekostnad, föll borta mot turkiska Fenerbahce, 0-3 och totalt 0-4.