Erixon: "En bisarr match"

Första semifinalen var tillknäppt. Andra blev desto mer öppen, underhållande - och bjöd på en rafflande straffdramatik. - En bisarr match, sade Hammarbys lagkapten Stefan Erixon efter 10-8-segern och 2-0 i matcher i semifinalserien mot Sandviken.(TT)
Publicerad 2 mars 2015
Första semifinalen var tillknäppt. Andra blev desto mer öppen, underhållande - och bjöd på en rafflande straffdramatik. - En bisarr match, sade Hammarbys lagkapten Stefan Erixon efter 10-8-segern och 2-0 i matcher i semifinalserien mot Sandviken. Med

Med en taktisk och smart bandy skrällde Hammarby i den första semifinalen i bandyns SM-slutspel borta mot Sandviken.

Det andra mötet var raka motsatsen.

Efter en tät och jämn första halvlek tog mötet på Zinkensdamm fart på riktigt först med 5.48 minuter kvar av ordinarie speltid, då gästernas Erik Pettersson kvitterade till 4-4.

Sedan följde lagen varandra fram till 6-6 och efter en mållös förlängning var det straffar som gjorde att Hammarby vann med 10-8 och tog ett grepp om semifinalen med 2-0 i matcher.

””
””

"Långt ifrån klart"

Ulf Einarssons kvittering innebar 6-6 och förlängning.

Efter två mållösa halvlekar på tio minuter väntade straffar, och efter två missade straffar - Erik Pettersson och Daniel Bäck - stod hemmalaget som vinnare till majoriteten av de 4 498 åskådarnas glädje på Zinkensdamm.

””
””

Slå om straffen

Sandvikens Erik Pettersson, som stannade kvar längst av alla lagkamrater inne på isen, ville helst av allt spela om matchen direkt efter slutsignalen.

””

För Pettersson och Sandviken krävs det nu tre raka segermatcher för att vara ett av finallagen på Tele2 Arena den 14 mars.