Supertalang straffhjälte för Skellefteå

Först en dragning, sedan ett rappt skott. Med två iskalla straffar avgjorde Skellefteås supertalang Albin Eriksson straffläggningen mot HV71 och gav sitt lag segern med 4-3. - Visste inte att jag skulle lägga någon straff men då skrek tränarna på mig.(TT)
Publicerad 17 november 2018

Poängen har rasat in, både för Albin Eriksson - som varit bländande på sistone - och för Skellefteå.

””

Hur långt han kan gå inom hockeyn vill han inte fundera så mycket på.

””

"Inte påkopplade"

Efter Skellefteås urladdning och 9-0-seger mot Malmö knappa två dygn tidigare var det inte alls samma lyster över västerbottningarna den här kvällen.

HV71 höll jämna steg hela vägen och med tre mål plus ett straffmål höll Andreas Thuresson på att bli matchhjälte.

Men så klev Skellefteås Albin Eriksson in och stal showen.

””

Efter att HV71 tagit ledningen i numerärt överläge i den första perioden kom Skellefteå tillbaka starkt i början av den andra med mål av Mathis Olimb och Petter Granberg, hans första fullträff för säsongen.

Men det var också en utvisning på Granberg på slutet som gav HV71 chansen att utjämna till 3-3 och fixa förlängning.

En för aftonen glödhet Andreas Thuresson såg till att pucken hamnade i nätmaskorna och gav HV71 en möjlighet att bryta sin dystra bortatrend.

Nu kom ändå lagets femte förlust i rad på bortaplan.

Kylig straffskytt

Mycket på grund av Albin Eriksson, som också låg bakom Skellefteås 3-2-mål i början av den tredje perioden.

När matchen stod och vägde slet han åt sig pucken i offensiv zon och passade fram den till Edwin Hedberg, som med ett rappt handledsskott satte pucken i mål.

Efter att ha spräckt sin målnolla i förra matchen kom nu mål nummer två för den skridskoskicklige Skellefteåforwarden.

””

Som sedan visade prov på iskyla två gånger om i straffläggningen.

Först drog han HV-målvakten Jonas Gunnarsson och lyfte en backhand i nät, sedan sköt han stenhårt vid ena stolpen.

Och så var Skellefteås tredje raka seger i hamn.