TT-Sport

Hamilton vann i regnkaoset

TT-Sport Artikeln publicerades

Det blir en rejält spännande sluttävling i Formel 1-VM om två veckor. Efter att Lewis Hamilton vunnit ett dramatiskt Brasiliens GP är avståndet upp till tabellettan Nico Rosberg nu bara tolv poäng, 367 mot 355. Loppet stördes av regn, och tog över tre timmar att köra klart.(TT)

Loppet stördes av regn, och tog över tre timmar att köra klart.

Två gånger flaggades loppet av på grund av regn och olyckor och säkerhetsbilen var ute och samlade ihop fältet vid ett flertal tillfällen.

Hamilton, som startade från poleposition, verkade dock obrydd av alla störningsmoment och ledde loppet från start till mål. Rosberg kom tvåa och Max Verstappen spurtade till sig en tredjeplats trots fem depåbesök.

– En av mina enklare segrar. Jag snurrade inte, hade kontroll på bilen hela tiden och vann rätt enkelt, sade Hamilton i segerintervjun efteråt.

Bra och dåligt

För Marcus Ericsson och Sauber slutade dagen dåligt - och bra.

Svenskens lopp tog slut redan på det 13:e varvet. Sauberföraren verkade åka lite för nära den vita linjen vid kurvan på väg upp mot start- och mål-rakan, fick vattenplaning, körde in i räcket och blockerade ingången till depån. Säkerhetsbilen kom ut och depån stängde under flera varv.

– Loppet kändes bra, jag hade kontroll på läget. Helt plötsligt så tappade jag bilen på en tiondels sekund. Det är klart det är surt. Men det var svårkört, det såg vi redan på uppkörningsvarvet. I kurvorna kändes det okej, men på rakan vid start- och mål är det otroligt svårkört. Så mycket vatten som ligger där, och det är inte bra för en Formel 1-bil. Tråkigt, såklart, sade han vill Viasat Motor.

Arg Lauda

Vad som var positivt för Sauber var att Felipe Nasr körde in som nia, tog stallets första VM-poäng för året, och därmed ligger på den så värdefulla - det pratas om 300 miljoner kronor - tiondeplatsen i mästerskapet.

Att loppet rödflaggades två gånger - det vill säga bilarna fick åka in i depån och förarna kliva ur och vänta på en omstart - irriterade många av de inblandade.

Bland dem Mercedesbossen Niki Lauda.

– Formel 1 är överreglerat. Det här var fel beslut. Om det är dåligt väder på autobahn, så kör man långsammare. Varför kan vi inte göra samma sak här? Det är ju ändå de bästa förarna i världen som kör, sade Lauda till BBC.

Formel 1-säsongen avslutas i Abu Dhabi om två veckor.