England chockade Spanien

Spanien slog VM-finalisten Kroatien med 6-0 senast i Nations League. Mot England chockades laget - med tre baklängesmål i första halvlek. Raheem Sterling gjorde två av Englands vackra mål i 3-2-segern - hans första landslagsmål på tre år.(TT)
Publicerad 15 oktober 2018

Spanien fick lämna VM tidigt efter förlust i åttondelsfinalen men efter det har laget haft en stark höst med bortavinst mot England, kross av Kroatien och en 4-1-seger i förra veckans träningslandskamp mot Wales.

När England återigen stod för motståndet, nu i Sevilla, chockades spanjorerna av deras effektivitet.

Raheem Sterling satte läckert 1-0 i krysset efter en kvarts spel efter en fin framspelning av Marcus Rashford.

Unge Rashford satte sedan själv 2-0 i den 29:e minuten efter ett storstilat förarbete av Harry Kane.

Sterling, som fått kritik för sin måltorka i landslaget, gjorde sedan 3-0 - sitt andra mål i matchen - åtta minuter senare, även den här gången stod Kane för assisten.

””
””

Spanien hade överlägset mest bollinnehav och flest målchanser och målfarliga inhopparen Paco Alcacer gav spanjorerna nytt hopp med en reducering i andra halvlek. Sergio Ramos putsade sedan siffrorna till 2-3 under matchens sista sekund men när domaren blåste i pipan direkt efter innebar det första förlusten under nya förbundskaptenen Luis Enrique.

Erik Hamréns Island, som tog en poäng mot Frankrike i en träningslandskamp förra veckan, åkte på en 1-2-förlust hemma mot Schweiz.

Den svenske förbundskaptenen hade inför matchen mot Frankrike 0-9 i målskillnad på två tävlingsmatcher och fick se sin tredje förlustmatch i Nations League från sidlinjen.

Alfred Finnbogason reducering i den 81:e minuten hjälpte inte Island. Istället var det Haris Seferovic och Michael Langs mål i den andra halvleken som fixade segern till Schweiz.