Nyman fåordig om framtiden

Förlänga eller säljas innan transferfönstret stänger? IFK Norrköpings Christoffer Nyman förbättrade sitt förhandlingsläge ytterligare efter två mål i bortavinsten mot Gif Sundsvall. - Jag tycker det är ganska lugnt just nu och tar det lite som det kommer, säger Nyman om kontraktssituationen.(TT)
Publicerad 30 juli 2016

"Should I stay or should I go", den gamla The Clash-dängan kanske IFK Norrköpings Christoffer Nyman lyssnade på när han åkte söderut med bussen efter en matchavgörande prestation mot Gif Sundsvall. Han sitter på ett utgående kontrakt och det finns ett stort utlandsintresse kring anfallaren som stått för åtta mål och fem assist under den här säsongen efter lördagens omgång.

Men själv ligger han lågt.

””

Påverkas inte av agentkritik

Enligt klubben har förhandlingarna strandat och klubbledningen riktade tidigare i veckan kritik mot Nymans agent Stefan Selakovic.

””

Redan i den 13:e minuten slog han till för sitt Norrköping. Förarbetet stod Andreas Blomqvist - för dagen på innermittfältet - och pigge Nicklas Bärkroth för.

””

Efter målet verkade det som att den regerande svenska mästaren höll på att ta över matchen totalt. Nyman hade ett jätteläge att göra 2-0, men Tommy Naurin i Sundsvalls mål sträckte ut och höll det jämnt. I den 24:e minuten kvitterade Stefan Silva för hemmalaget efter fint förarbete av Pa Dibba.

Slog till liggande

Norrköping fortsatte ha initiativet i andra halvlek och i den 63:e minuten var det återigen dags för Nyman. Bärkroth slog en boll på djupet till Sebastian Andersson, och han skickade iväg ett instick som Nyman liggande lyckades brösta in i mål.

””

Norrköpings tränare Jens Gustafsson var väldigt nöjd med sin anfallare.

””

Nymans andra mål visade sig bli matchavgörande.

””

Norrköping klev i och med segern upp i serieledning - två poäng före Malmö FF som möter Örebro på måndag.