Frick: Varje match är en cupfinal

Med sin nick i sista minuten frälste Per Frick sitt Elfsborg. Var det målet som betyder vändningen för de hårt pressade boråsarna? - Vi har sagt till varandra att varje match är som en cupfinal, det är bara att köra stenhårt, säger han efter sin kvitteringsnick som gav 1-1 mot IFK Göteborg.(TT)
Publicerad 21 maj 2018

Den lyckliga Göteborgsklacken sjöng redan segersånger när Elfsborg fick frispark i den 94:e minuten. Blåvitt ledde med 1-0 och det var bara sekunder kvar på matchklockan när Gustav Engvall gick hårt åt Elfsborgs Ibrahim Dresevic. Elfsborg ville inte förlora och satsade allt på ett kort.

Simon Lundevall slog frisparken, inbytte Per Frick gick på första ytan och fick huvudet på bollen. Göteborgsmålvakten Pontus Dahlgren kunde inte stoppa kvitteringen.

””

Oerhört betydelsefullt

Och målet kan få oerhört betydelse för ett hårt pressat Elfsborg.

””

För Elfsborg kom till spel med en tung ryggsäck från mötet med Häcken. 0-5 i baken, två självmål och en avstängd Robert Gojani. Nu visade laget moral och reste sig på nio.

””

Som sexpoängsmatcher

Elfsborg har nu Dalkurd och Trelleborg att möta före VM-uppehållet.

””

Matchen stod länge och vägde. Elfsborg hade kommandot men kom inte till avslut. När IFK Göteborgs Giorgij Charaisjvili gjorde 1-0 i den 63:e minuten trodde många att det skulle bli matchens enda mål. Georgiern gjorde sin första match från start och tackade för förtroendet med ett galant skott från straffområdeslinjen.

Men det som länge såg ut som ett segermål räckte inte till slut.

””

Matchen på läktaren

11 735 följde matchen på Borås Arena. Om det blev oavgjort på plan så vann den tillresta Blåvittklacken matchen på läktaren. De drygt 3 000 tillresta supportrarna sjöng från avspark till slutsignal. Eller ja, till just före slutsignal, då guliganerna tog över för någon minut.