TT-Sport

Eide hyllades: "Vi ylade och skrek"

TT-Sport Artikeln publicerades

Astrid Uhrenholdt Jacobsen brast i gråt när hon fick frågan om Mari Eides VM-brons i sprint. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som själv fick ett dödsbud mitt under OS i Sotji 2014, hade svårt att få fram orden på det norska skidlandslagets presskonferens i morse.(TT)

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som själv fick ett dödsbud mitt under OS i Sotji 2014, hade svårt att få fram orden på det norska skidlandslagets presskonferens i morse. Men det var tydligt att hon känner med 29-åriga Eide, vars syster gick bort i höstas.

Storstjärnan Therese Johaug berättade att stora delar av det norska skidlandslaget följde Eides bronslopp i går från hotellet i Leutasch, strax utanför VM-orten Seefeld.

– Det är nog ingen annan på det här mästerskapet som är mer värd en medalj än Mari. Vi satt och ylade och skrek, det var nog inte ett torrt öga på hotellet. Det var det nog inte på stadion heller. Allt det hon och hennes familj har gått igenom det senaste halvåret... Och klarat och resa sig ifrån, det tänder en inre motivation i oss andra, säger 30-åriga Johaug.

– Jag tror att det för mig, precis som för många, var ett väldigt känslosamt ögonblick, säger Martin Johnsrud Sundby.

Ida Eide, 30, föll ihop under ett motionslopp i Olso i höstas och avled.