Efterlängtad seger för Rangers

Oscar Lindberg var en av målskyttarna när New York Rangers bröt sin sura förlustsvit i NHL-ishockeyn. Det blev, efter viss möda, till slut 4-3 mot Carolina Hurricanes. Rangers hade inför måndagens match hemma i Madison Square Garden tre förluster bakom sig.(TT)
Publicerad 1 december 2015

Rangers hade inför måndagens match hemma i Madison Square Garden tre förluster bakom sig. Men redan 1:09 in i första perioden gjorde norske stjärnan Mats Zuccarello 1-0 i powerplay. I slutet av första perioden var det dags igen, även nu i numerärt överläge, genom Skellefteåsonen Oscar Lindberg, placerad rakt framför målet.

Men segern satt långt inne, Rangers förlorade skotten för tredje matchen i rad och för 16:e gången den här säsongen.

Svenske stjärnmålvakten Henrik Lundqvist gjorde 33 räddningar - Carolinas Cam Ward 18 stycken. Ward blev så frustrerad att han slog sönder klubban mot buren när han släppte in 3-1 mellan benen på ett skott från snäv vinkel av Chris Kreider, assisterad av Jesper Fast.

Inte blev han lyckligare när han i tredje perioden gav bort pucken till Rangers center Kevin Hayes som direkt från utvisningsbåset plockade upp det misslyckade uppspelet. Hayes passade vidare till matchens bäste spelare Derick Brassard som snyggt satte 4-1.

Men även Henrik Lundqvist släppte in pucken mellan benen när Victor Rask, assisterad av Elias Lindholm, genom ett hårt skott gjorde 4-2 i slutet av andra perioden. I tredje perioden släppte han in Chris Terrys skott under sig, men Carolina kom inte närmare och matchen slutade 4-3.