Drömdebut för Rashford

Det tog två minuter och 15 sekunder. Sedan var Marcus Rashford inte "bara" landslagsdebutant - utan också målskytt. England vann träningslandskampen mot Australien med 2-1. Manchester United-anfallaren Marcus Rashford fick en drömstart på sin landslagskarriär.(TT)
Publicerad 27 maj 2016

Manchester United-anfallaren Marcus Rashford fick en drömstart på sin landslagskarriär. Englands förbundskapten Roy Hodgson gav 18-åringen chansen från start när EM-uppladdningen inleddes mot Australien på Stadium of Light i Sunderland.

Två minuter in i matchen var Rashford på rätt plats i Australiens straffområde och klippte till direkt när ett inläggsförsök via en australisk touch ramlade ned framför hans fötter.

Tredje yngst

Därmed blev stortalangen Englands tredje yngsta landslagsmålskytt genom tiderna: bara Wayne Rooney, 17 år och 317 dagar, och Michael Owen, 18 år och 164 dagar, har slagit till snabbare. Rashfords notering: 18 år och 209 dagar.

””

Wayne Rooney har hunnit bli 30 år men kan fortfarande göra mål. Storstjärnan, som såg Rashfords mål från bänken, spelade andra halvlek och smällde upp bollen i nättaket efter knappt tio minuter på planen - hans 52:a fullträff i landslaget.

Eric Dier, en annan inhoppare, gjorde också mål - men Tottenham-spelarens språngnick gick in mellan benen på Englands målvakt Fraser Forster.

EM-lag i form

Fem av sex EM-lag som spelade landskamp på fredagen vann sina matcher. England vann, Tjeckien avfärdade Malta med 6-0, Slovakien slog Georgien med 3-1, Kroatien besegrade Moldavien med 1-0 och Nordirland gjorde 3-0 på Vitryssland.

Irland, Sveriges premiärmotståndare i Frankrike, ledde med 1-0 hemma mot Nederländerna men Luuk de Jong kvitterade i den 85:e minuten.