Djurgården utklassade Skellefteå: "Bra drag"

Djurgården imponerade stort när laget bortaslog Skellefteå med 5-0. Reprisen på vårens heta semifinaluppgörelse blev aldrig riktigt spännande - Djurgården var på en annan nivå den här gången. - Vi har bra drag i laget. Det ser bra ut, sade Daniel Brodin, som toppar målligan i SHL.(TT)
Publicerad 18 oktober 2018

Ändå fick Skellefteå en flygande start med tre numerära överlägen i den första perioden. Det hjälpte inte. I den spelformen är västerbottningarna numera en skugga av vad laget tidigare var. Massor av skott resulterade inte i något alls.

””

Fram till dess hade det mest handlat om Skellefteå, trots att lagets stora stjärna Joakim Lindström var skadad och satt på läktaren.

Men hemmalaget skapade sällan några riktigt vassa chanser. När Djurgården fick tag i pucken blev det desto farligare.

"Fart"

Med ett oerhört tajt försvarsspel och ett passningsspel som Skellefteå inte ens var i närheten av kunde Stockholmslaget bara vänta på att chansen skulle dyka upp.

Det gjorde den mitt i öppningsperioden och som så många gånger förut var det Daniel Brodin som slog till och gjorde sitt sjunde mål för säsongen.

””

Djurgårdens förstaformation är sylvass. När Jacob Josefson sköt satte Brodin fram klubban och styrde in ledningsmålet bakom Skellefteåmålvakten Mantas Armalis. Det var lagets andra skott i matchen och den förre Djurgårdsmålvakten fick sämsta tänkbara inledning mot sina gamla lagkompisar.

Fortsättningen blev lika dålig och i början av den andra perioden släppte Armalis in sitt tredje mål för kvällen. Sedan lämnade han över målvaktsjobbet till Gustaf Lindvall.

Reideborn storspelade

””

Djurgården var bättre i allt. Spelade smart och följde sin taktik till hundra procent.

Och så hade man en storspelande Adam Reideborn mellan stolparna.

Han fick 41 skott mot sig och klarade alla.

””

Djurgården är ligans bästa lag i numerärt överläge och visade det med två powerplay-mål i den sista perioden.

Enkelt och smärtfritt kunde Djurgården ta ytterligare tre poäng och ett kliv mot toppen av tabellen.

För Skellefteås del var det däremot den tredje förlusten i rad.