"Back to back" för Djurgården

I fredags kväll hette segerskytten Jason Garrison. När Djurgården tog andra segern på ett dygn mot Brynäs, 3-0, klev ytterligare en back fram. Linus Hultström sköt ett mål och spelade fram till ett. - Jag tycker han är den bästa på blålinjen i hela SHL just nu, sade Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.(TT)
Publicerad 19 januari 2019

Med två backar i blickfånget under de två segrarna över Brynäs fick back-to-back-mötet en dubbel innebörd för Djurgården.

Linus Hultström slickade i sig av berömmet från sin tränare.

””
””

Avslappnad framgång

Den spelskicklige och offensive backen har fått allt mer speltid den senaste tiden och då har det också lossnat i poängproduktionen.

””

Djurgårdens formkurva är, precis som Hultströms, rakt uppåtgående.

Sex poäng inom loppet av 23 timmar mot Brynäs - och fyra raka segrar i SHL - har lyft laget till fjärde plats efter decembersvackan.

I Gävle i fredags blev nye NHL-backen Jason Garrison segerskytt. Den här kvällen blev det Linus Hultström som stod i fokus och hans 1-0 blev till slut det matchvinnande.

Han hittade en liten lucka vid främre stolpen mellan ribban och axeln på Brynäsmålvakten David Rautio och pricksköt 1-0 i slutet av första perioden.

Brände jättechans

Sedan avgjorde spel i numerärt överläge matchen.

Brynäs fick jätteläge och chansen i fem mot tre i 1.45 i början av andra perioden - utan att kunna överlista Djurgårdsmålvakten Adam Reideborn som tog sammanlagt 24 skott och höll säsongens tredje nolla.

Djurgården, däremot, var sylvasst i powerplay. Tre chanser gav två mål.

Strax efter tre mot fem-läget sköt Emil Bemström, på passning från Hultström, 2-0 i numerärt överläge. Det var succéforwardens 15:e mål för säsongen vilket gör att han behåller ledningen i skytteligan.

Även 3-0-målet kom i powerplay då Dick Axelsson sköt pucken på Daniel Brodin och i mål.

Brynäs förlorade för fjärde gången de senaste fem matcherna och har sjunkit till tionde plats i den jämna tabellen. Gävlelaget hade dessutom en del oflyt då laget prickade stolpen två gånger i samma anfall i första perioden, genom Adam Deutsch och Nicklas Danielsson.