Ett känsligt Paulinhoavslut och en skolboksnick av Jacob Une Larsson. Det gav delad pott i en underhållande 1-1-tillställning mellan Djurgården och Häcken. Rättvist - men inte optimalt i Europaplatsjakten.(TT)

Efter Östersunds bortaseger i Göteborg tidigare under dagen hade kampen om Europaplatserna tätnat rejält. Med andra ord fanns mycket på spel, trots att Malmös guldtåg lämnade perrongen i måndags, för både Djurgården och Häcken.

Vilket också syntes på plan där det var mycket känslor, kamp och intensitet som bidrog till att hålla värmen för de drygt 14 000 på läktarna.

Efter en stund skulle de också få se mål.

Höll inte

Först var det Paulinho som tackade och tog emot Ahmed Yasins fina förarbete genom att kliniskt placera in ett gulsvart ledningsmål.

””
””

Som sagt höll dock inte den Brasilienorkestrerade Häckenledningen särskilt länge den här gången.

Bara några minuter svepte Kim Källström in en hörna mot första stolpen, via Kevin Walkers nickskarv, till en omarkerad Jacob Une Larsson. Mittbacken gjorde som alla fotbollstränare på alla nivåer i alla tider har sagt att man ska göra i det läget - nicka nedåt. Det gav hans första mål för säsongen.

Ingen var nöjd

Fler lägen, framförallt på just huvudet, skulle komma för båda lagen i den andra halvleken. Nasiru Mohammed nickade högt i bra läge. Inhoppande Kerim Mrabti, tillbaka efter skadefrånvaro, nickade i ännu bättre läge rakt på målvakt Peter Abrahamsson. En annan inhoppare, Mathias Ranegie, kunde inte klaga på sitt nickförsök, men stoppades av Andreas Isakssons utsträckta näve.

””
””

Hans räddningar kunde dock ha gett mer än en pinne, då Aliou Badjis huvud i slutminuten var närmast av dem alla under den andra halvlekens nickkavalkad. En ribbträff där innebar dock att matchen i stället slutade 1-1, ett resultat som innebär att båda lagen fortsatt har chansen på Europaspel nästa säsong.

Rättvist - men inte exakt vad de hade hoppats på. Det var båda tränarna överens om på presskonferensen efter matchen.