Debutant höll nollan i Damkronornas kross

Leksandsmålvakten Julia Åberg fick en drömdebut i sin första landslagsmatch för Damkronorna. 22-åringen räddade samtliga 19 skott och höll nollan när Schweiz besegrades med 7-0 vid femnationsturneringen i Vierumäki.(TT)
Publicerad 12 december 2018

Leksandsmålvakten Julia Åberg fick en drömdebut i sin första landslagsmatch för Damkronorna.

22-åringen räddade samtliga 19 skott och höll nollan när Schweiz besegrades med 7-0 vid femnationsturneringen i Vierumäki. Åberg var först inte uttagen i den svenska ishockeytruppen, men kallades i förra veckan in sedan 18-åriga Anna Amholt, AIK, tvingats tacka nej på grund av sjukdom.

Målbäst i överkörningen var Djurgårdenforwarden Hanna Olsson. 19-åringen gjorde ett hattrick inom drygt 16 minuter i den andra perioden när Sverige definitivt avgjorde matchen.

Damkronorna inledde landslagsturneringen i Finland med en oväntad förlust mot Tyskland (2-4). Men 7-0-segern mot Schweiz gör att Sverige leder den haltande tabellen inför torsdagens möte med hemmanationen.