TT-Sport

Danskorna vann klart efter strejken

TT-Sport Artikeln publicerades

Danmarks förberedelser inför VM-kvalet mot Ungern var allt annat än optimala. Men efter att spelarstrejken avblåsts dagen före match visade danskorna, som spelar i samma kvalgrupp som Sverige, att det gick att spela bra fotboll ändå.(TT)

Danmarks förberedelser inför VM-kvalet mot Ungern var allt annat än optimala. Men efter att spelarstrejken avblåsts dagen före match visade danskorna, som spelar i samma kvalgrupp som Sverige, att det gick att spela bra fotboll ändå. Det blev en övertygande bortaseger, 6-1, efter att Sanne Troelsgaard gjort tre av målen.

Samma segersiffror vann Norge med mot Slovakien hemma i Sarpsborg. Världsstjärnan Ada Hegerberg har tackat nej till landslagsspel på obestämd tid, men i hennes frånvaro var det två andra anfallare som visade vägen. Efter nio minuter hade både Lisa-Marie Utland och Elise Thorsnes hittat målet och redan i paus hade Norge ledningen med 6-0. Caroline Graham Hansen var den enda tvåmålsskytten när svenske förbundskaptenen Martin Sjögren fick lite arbetsro efter Norges EM-fiasko i somras.