TT-Sport

Hareide och stjärnorna tillbaka i truppen

TT-Sport Artikeln publicerades

Danska fotbollsförbundet, DBU, har meddelat att konflikten med Spelarföreningen tillfälligt är löst. Nu har truppen till Nations Leauge-mötet med Wales tagits ut - och stjärnorna är tillbaka i det rödvita landslaget.(TT)

Danmark kommer till spel med bästa möjliga lag i Nations League-premiären mot Wales. Det stod klart redan under torsdagen och bekräftades på fredagen när truppen till matchen togs ut.

Stjärnor som Christian Eriksen, Kasper Schmeichel och Thomas Delaney finns alla med i truppen som publicerats på förbundets Twitter-konto.

"Inte optimalt"

Även förbundskapten Åge Hareide är tillbaka vid sidlinjen. Men norrmannen har tvekat över sitt uppdrag under tiden konflikten mellan DBU och Spelarföreningen briserat.

– Jag har tänkt över, om jag vill vara en del av det här. Och jag skulle ha övervägt det ännu mer om jag hade missat mötet i Nations League, säger han och fortsätter:

– Det har inte varit optimala arbetsförhållanden för mig, men så länge konflikten var så kort som den var, så accepterar jag det och måste gå vidare.

Konflikten inte helt löst

Konflikten inom den danska herrfotbollen är dock bara tillfälligt löst, med ett avtal som gäller just över matchen mot Wales.

"Det är bra för landslaget och för alla i dansk fotboll att vi kan spela den viktiga Nations League-matchen med det riktiga landslaget och åter få fokus på det sportsliga", sade DBU:s Jesper Møller i ett pressmeddelande i går.

Konflikten mellan DBU och Spelarföreningen har varit en följetong den senaste veckan. När förhandlingarna om ett nytt avtal strandade tvingades DBU leta efter spelare från de lägre divisionerna för att över huvud taget få ihop ett lag. I onsdagens träningslandskamp - 0-3 mot Slovakien - ställde Danmark upp med ett "nödlandslag" bestående av mestadels division 2-spelare.

Förhandlingarna om ett långsiktigt avtal tas upp på nytt på måndag.