Nashville vann maratonmatch

Det behövdes tre övertidsperioder för att avgöra kvartsfinalmötet mellan Nashville och San Jose i NHL-slutspelet. Nashvilles Mike Fisher satte 4-3 - 11. 12 in i den tredje förlängningen. Efter tre ordinarie perioder stod det 3-3. Första övertidsperioden slutade 0-0. Den andra blev också mållös.(TT)
Publicerad 6 maj 2016

Efter tre ordinarie perioder stod det 3-3. Första övertidsperioden slutade 0-0. Den andra blev också mållös. Och så, efter mer än 50 övertidsminuter, kunde Nashville utjämna till viktiga 2-2 i matchserien.

Ekholm bakom segermålet

Mattias Ekholm var den ende av Nashvilles svenskar som noterades för poäng. Backen var inblandad i lagets ledningsmål i den första perioden, när han passade fram till Colin Wilsons 1-0 - och fanns också med i förspelet till det matchavgörande målet. Mattias Ekholm sköt och Mike Fisher slog in returen från San Joses målvakt Martin Jones.

””

Dallas tog revansch

I nattens andra match tog Dallas tog revansch efter storförlusten senast och utjämnade till 2-2 i kvartsfinalserien mot St Louis.

””

Matchen i Missouri gick också till övertid. Här krävdes dock bara knappt tre minuters spel av förlängningen innan Dallas Cody Eakin kunde göra 3-2 och avgöra matchen. Segermålet kom efter en kontring, där Klingberg satte fart på anfallet.

Men det var St Louis som inledde bäst och ledde med 1-0 efter en period. I andra kvitterade först Dallas och tog sedan ledningen med 2-1, innan St Louis Alexander Steen kunde passa fram till Paul Stastnys 2-2 efter 13 minuters spel.

Steen hade också ett jätteläge att avgöra matchen i slutet av den tredje perioden men Dallasmålvakten Kari Lehtonen räddade.

Ett nytt möte väntar mellan lagen på lördag eftermiddag, lokal tid.